Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για λαχταριστά κουλουράκια κανέλας που θα ξετρελάνουν τους πάντες!!!
Τι χρειαζόμαστε:
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα λάδι
- 1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 κούπας σόδα(ή ανθρακούχο νερό)
- 1 κουταλιά κονιάκ
- Κοσκινίστε το αλέρι με τη σόδα,το μπέικιν,τη κανέλα,το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σε 1 μεγάλο μπολ.
- Χτυπήστε 1-2 λεπτά στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι,το ανθρακούχο νερό,το κονιάκ,το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ρίξτε τα ανακατεμένα υλικά μέσα στο μπολ με το αλέυρι.Ανακατέψτε στην αρχή με 1 κουταλάκι και κατοπιν ζυμώστε ρίχνοντας όσο αλέωρι χρειαστεί για να γίνει ζύμη σφιχτή,να πλάθετε ευκολα.
- Πλάστε κορδόνια στο πάχος μικρού δαχτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχέδια.
- Αδειάστε τα σε ταψί και ψήστε τα στους 175 βαθμούς για 16 λεπτά περίπου.