Μια δροσιστική σαλάτα που αποτελείται απο ρύζι και θαλασσινά!
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 φλιτζάνια ρύζι(για πιλάφι)
- 2 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά
- 2 φλιτζάνια ανάμεικτα θαλασσινά
- 1 κονσέρβα τόνο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 1/2 ποτιράκι λευκό κρασί
- χυμός 1 λεμονιού
- 2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- Βράζετε σε αλατισμένο νερό το ρύζι,το σουρώνετε και το βάζετε στη σαλατιέρα.Βράζετε τα λαχανικά,τα στραγγίζετε,κρατάτε λίγο ζώμο και τα ρίθχνετε στο ρύζι.
- Κατόπιν ξεπαγώνετε,ξεπλένετε πολύ καλά τα θαλασσινά και τα στραγγίζετε.
- Βάζετε στο τηγάνι ελαιόλαδο,σωτάρετε τα θαλασσινά και κατόπιν προσθέτετε το σκόρδο.Το σβήνετε με κρασί και ρίχνετε μέσα το ζουμί των λαχανικών που έχετε κρατίσει.
- Πίχνεται τα θαλασσινά στη σαλατιέρα με το ρύζι και τα λαχανικά και ανακατεύετε.
- Ετοιμάζεται τη σως και περιχύνεται τη σαλάτα.Την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.Γαρνίρετε με κρεμμυδάκι,μαιντανο και φλούδες παρμεζάνας.