Μία γρήγορη και εύκολη συνταγη!!!
Τι χρειαζόμαστε:
Για την ζύμη:
Τι χρειαζόμαστε:
Για την ζύμη:
- 300γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180γραμ.ζάχαρη
- 180γραμ.βούτυρο
- 4 μήλα(μεγάλα,καθαρισμένα κ κομμένα σε φέτες)
- λίγο βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο
- 100γραμ.αμύγδαλα(ασπρισμένα και κομμένα σε φλούδες)
- 100γραμ.ζάχαρη
- 2 ασπράδια αυγών
- Χτυπάμε απο τα υλικά της ζύμης την ζάχαρη και το βούτυρο μαζί σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ.Και αργότερα σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι,συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφού κάνουμε την ζύμη και την τοποθετήσουμε στο ταψί/πυρέξ,σωτάρουμε τα μήλα μαζί με τον βούτυρο και το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να βγάλουν μία ωραία μυρωδιά,και τα αδειάζουμε πάνω στην ζύμη.
- Ψήνουμε τα μήλα στο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
- Μόλις την βγάλουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη,χτυπώντας σε μαρέγκα τα ασπράδια με την ζάχαρη.Τοποθετούμε την μαρέγκα πάνω απο τα μήλα και τέλος πασπαλίζουμε το γλυκισμα με τα αμύγδαλα.
- Ψήνουμε έως ότου κοκκινίσει η μαρέγκα.