Το πιο απλό,γρήγορο και παραδοσιακό γλύκισμα!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 φαρίνα
- μισό κουταλάκι μπέικιν
- 2 κουταλιές κονιάκ
- χυμό 2 πορτοκαλιών
- 1 πιάτο καρυδόψυχα
- 1 πιάτο ξανθές σταφίδες,προαιρετικά(μουλιασμένες σε λίγο νερό)
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι κανέλα(σε σκόνη)
- 1 κουταλάκι γαρίφαλο
- λίγο σισάμι για την επιφάνεια
Πως το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε στο μίξερ(ή στο χέρι καλύτερα) τη ζάχαρη,το νερό,το λάδι και το αλεύρι.
- Κατόπιν ρίχνουμε το κονιάκ,το χυμό και τέλος την καρυδόψυχα,τις σταφίδες και το ξύσμα.
- Αφού στρώσουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα(ή ταψί),ρίχνουμε απο πάνω το σισάμι.
- Ψήσιμο για 2 ώρες στους 150 βαθμούς.