Μπουτάκια ή κοπανάκια κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας! Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 μπουτια κοτοπουλου (ή 8 κοπανάκια)
- 3 κουτ. σούπας μουσταρδα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιολαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα σόγιας
- χυμός απο 1 λεμονι
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα κομμάτια κοτόπουλου πριν τα αραδιάσετε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Αναμιγνύετε τη μουστάρδα με το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, το χυμό λεμονιού, λίγο νερό και το θυμάρι και περιχύνετε τα κομμάτια κοτόπουλου.
- Τα γυρίζετε για να πάει το μείγμα παντού και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο για άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστο.