Ένας νόστιμος συνδυασμός κρέατος και λαχανικών!
Τι χρειαζόμαστε:
Δεν χρειάζεται να προστεθεί ελαιόλαδο στο φαγητό επειδή οι συγκεκριμένες μπριζόλες είναι αρκετά λιπαρές. Αν θέλετε, μπορείτε αφαιρώντας τις μπριζόλες από το πυρέξ να ψήσετε λίγο ακόμα τις πατάτες για να ροδίσουν και να ρουφήξουν το ζουμάκι από το κρέας. Λίγο κίτρινο τυράκι πάνω στις πατάτες δεν είναι καθόλου κακή ιδέα;
Τι χρειαζόμαστε:
- 6 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό
- 5-6 πατάτες
- 3 ντομάτες
- 2 πιπεριές
- 1 κουταλιά δυνατή μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Πλένετε καλά τις μπριζόλες και αφού στραγγίσουν, προσθέτετε αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη.
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε χοντρές ροδέλες.
- Προσθέτετε αλάτι και ρίγανη, στρώνετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο πυρέξ και από πάνω βάζετε τις μπριζόλες.
- Κόβετε τις πιπεριές όπως για πίτσα και τις ντομάτες ροδέλες. Στρώνετε πρώτα τις πιπεριές και μετά τις φέτες ντομάτας πάνω στις μπριζόλες και αλατίζετε ελαφρά.
- Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200C για περίπου 45 λεπτά.
- Βγάζετε το αλουμινόχαρτο από το πυρέξ και περιχύνετε το φαγητό με ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και μουστάρδα.
- Συνεχίζετε το ψήσιμο αυξάνοντας τη θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες.
Δεν χρειάζεται να προστεθεί ελαιόλαδο στο φαγητό επειδή οι συγκεκριμένες μπριζόλες είναι αρκετά λιπαρές. Αν θέλετε, μπορείτε αφαιρώντας τις μπριζόλες από το πυρέξ να ψήσετε λίγο ακόμα τις πατάτες για να ροδίσουν και να ρουφήξουν το ζουμάκι από το κρέας. Λίγο κίτρινο τυράκι πάνω στις πατάτες δεν είναι καθόλου κακή ιδέα;