Μια συνταγή για ρεβίθια που θα κάνει και αυτούς που δεν τα τρώνε να τα λιγουρεύονται!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1⁄2 κιλό ρεβίθια
- 1⁄2 κουτ.γλυκού σόδα
- 1 ντομάτα μέτρια
- 1 πιπεριά μέτρια
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
- 1 κύβο κνορ
- αλάτι
- 1 φλυτ.τσαγιού λάδι
- πιπέρι
- Βάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς στο νερό και τα μουλιάζουμε.
- Το πρωί αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε τη σόδα.
- Ανακατεύουμε τα ρεβίθια να πάει παντού
- Μετά από 20 λεπτά τα ξεβγάζουμε με μπόλικο νερό και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος βαθύ με καπάκι.
- Ρίχνουμε νερό μέσα να τα σκεπάσει
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στο χοντρό του τρίφτη και το ρίχνουμε μέσα.
- Κόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές ροδέλες και τοποθετούμε επάνω στα ρεβίθια, τις ροδέλες, τις ντομάτες και από πάνω από τις ντομάτες τις πιπεριές.
- Ρίχνουμε την κνορ, αλάτι, πιπέρι, λάδι, σκεπάζουμε και βάζουμε δυνατά το φούρνο για μια ώρα περίπου
- Μετά χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180-150 βαθμούς και ψήνουμε περίπου άλλη 1-1/2 ώρα.
- Εάν δούμε και δεν έχει νερό προσθέτουμε λίγο