Μια γευστική και νηστίσιμη συνταγή
Τι χρειαζόμαστε:
Τι χρειαζόμαστε:
- 6 μεγάλα στρόγγυλα μανιτάρια
- ½ κούπα αρακά
- ½ κούπα καλαμπόκι
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (βγάζουμε τη φλούδα).
- Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση που ετοιμάσαμε.
- Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε ½ κούπα νερό, 2-3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο νερό.