Καλοκαιρινό γλυκάκι, που θα το φτιάξετε εύκολα και θα το απολαύσετε όλοι με λαχτάρα
Τι χρειαζόμαστε:
Υλικά για την βάση:
Τι χρειαζόμαστε:
Υλικά για την βάση:
- 360 γρ. παξιμάδι κρητικό τριμμένο στο μπλέντερ
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 50 γρ. άχνη
Υλικά για την κρέμα:
- 1 κιλό ανθότυρο
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά
- 1 κουτ. της σούπας αλεύρι
Υλικά για το σερβίρισμα:
- Αρκετό μέλι και κανέλα για πασπάλισμα
- Αλέθουμε τα παξιμάδια.
- Ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι μαζί με το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη. Το αδειάζουμε σ' ένα τσέρκι 24 εκ. Πιέζουμε πολύ καλά.
- Ομοιογενοποιούμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι.
- Γεμίζουμε πάνω από τη βάση με την κρέμα ανθότυρου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Όταν κρυώσει σερβίρουμε με πολύ μέλι και κανέλα..