Ζεστές και αφράτες,λιώνουν στο στομα!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 800γραμ.πατάτες
- 1/2 λίτρο γάλα
- 200γραμ.τυρί ρεγκάτο
- 150γραμ.μπέικον(σο ολόκληρα κομμάτια ή σε κομματάκια)
- 200γραμ.κρέμα γάλακτος
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο
- 20γραμ.βούτυρο
- λίγο θυμάρι
- αλάτι,πιπέρι
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε ροδέλες.Τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε μέσα σε ένα σουρωτήρι.Τις βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα,τις περιχύνετε με το γάλα βρασμένο και τις αλατοπιπερώνετε.
- Προσθέτετε και το μοσχοκάρυδο,σκεπάζετε και βράζετε σε πολύ σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.Στην μέση του βρασμού προσθέτετε και την κρέμα.
- Κόβετε το μπέικον κυβάκια και το βράζετε για 30 λεπτά.Το στραγγίζετε.Κόβετε το τυρί κυβάκια.Σκορπίζετε το μπεικον μέσα σε φόρμα για τάρτα.
- Από πάνω ρίχνετε το μισο μείγμα με τις πατάτες,καλύπτετε με τυρί,συνεχίζετε με τις υπόλοιπες πατάτες και τέλος πάλι τυρί.
- Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά και σερβίρετε.