Μια πολύχρωμη και γευστικότατη λιχουδιά!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό γαρίδες ακαθάριστες(ολόκληρες)
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαιντανο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος(500ml)
- λίγη ρίγανη
- αλάτι,πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Σε αλατισμένο ωερό που βράζει ρίχνετε τις γαρίδες αφού τις έχετε ξαπλύνει και όταν αρχίσει να ξαναβράζει το νερό περιμένετε 3-5 λεπτα,τις βγάζετε,τις καθαρίζετε και κρατάτε μισό φλιτζάνι ζωμό.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο,ρίχνετε τις πιπεριές κομμένες σε μακριές στενές λωρίδες.
- Μετά απο 10 λεπτά ρίχνετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τ'αφήνεται όλα μαζί να τσιγαριστούν και να βγάλουν τις μυρωδιές τους.
- Όταν οι πιπεριές είναι σχεδόν ψημμένες σβήνετε με κρασί και αφήνεται να εξατμηστει όλο το αλκοόλ.
- Έπειτα,προσθέτετε το ζωμό που είχατε κρατήσει και αφήνετε μέχρι να είναι οι πιπεριες μας μαλακές και ψημμένες.
- Τέλος,προσθέτετε την κρέμα και τον μαιντανό και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει και όταν πια κλείσετε τη φωτιά προσθέτετε τις καθαρισμένες γαρίδες και όση ρίγανη χρειαστεί.