Ένα λαχταριστό και γρήγορο στην παρασκευή κέικ που θα ξετρελάνει τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο!!!
Τι χρειαζόμαστε:
Πως το κάνουμε:
Τι χρειαζόμαστε:
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα ΙΟΝ
- 60 γραμμάρια βουτυρο γαλακτος
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
- 4 κουτ. του γλυκού αλευρι για ολες τις χρησεις
- 4 αυγά
Πως το κάνουμε:
- Λιώνετε σε μπεν μαρι το βούτυρο με την κουβερτούρα και τα αποσύρετε από τη φωτιά, ώστε να κρυώσουν λίγο.
- Χτυπάτε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας.
- Ρίχνετε το μίγμα αυγού και καστανής ζάχαρης μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
- Μοιράζετε το μίγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220οC για 10 λεπτά, ώστε το κέικ να ψηθεί εξωτερικά αλλά μέσα να παραμένει υγρό.