Νοστιμότατα κουλουράκια με γεύση πορτοκαλιού!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 250γραμμ. βούτυρο(βιτάμ)
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 γιαούρτι
- χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κιλό αλεύρι(φαρίνα)
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
- ελάχιστη μαγειρική σόδα
- 1 κροκο με λίγο νεράκι(για το άλλειμα)
- Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά,κατόπιν το γιαούρτι και μετά πίχνουμε μέσα τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν και τη σόδα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα.
- Πλάθουμε κουλουράκια τα τοποθετούμε στο ταψί,τα αλλείφουμε με το μείγμα κρόκου-νερού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτα(έως να ροδίσουν).