Ένα υπέροχο αφρόδες γλυκάκι!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 250γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 220γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα(κομμένη σε κομματάκια)
- 1 ρακοπότηρο κονιάκ
- 100γραμμ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- Σε 1 μπολ λιώνετε την κουβερτούρα με το κονιάκ,σε μπέν μαρί,ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Κατεβάζετε απο τη φωτία και αφήνετε τη σοκολάτα να χλιαρύνει
- Χωρίζετε τα αυγά.Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη βάζετε στο ψυγείο.
- Στο μίξερ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αρφατέψουν.
- Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακετεύετε με το χέρι μέχρι να γίνει 1 ενιαίο μίγμα.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντυγί και την αδειάζετε μέσα στο μίγμα σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας συνεχώς και μοιράζετε το μίγμα σε μικρά μπόλ(ή σε 1 μεγάλο).Τοποθετείτε στι ψυγείο για 4 ώρες.