Τα πιο νόστιμα σοκολατένια μπαλάκια!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 210γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα(κομμένη σε μικρά κομματάκια)
- 2/3 του φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές μάλτ ουίσκι
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- κακάο σκόνη για πασπάλισμα ή τρουφάκια
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί,ανακατεύετε ώσπου να λιώσει και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
- Χτυπάτε σε μπολ με το σύρμα(ή το μίξερ)την κρέμα γάλακτος με το ουίσκι ώσπου να πήξει τόσο όσο να ''στέκεται''.
- Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
- Αφήνετε το μείγμα να πήξει στο ψυγείο,όχι για πολλύ ώρα.
- Πασπαλίζετε τα χέρια σας με κακάο σκόνη και πλάθετε το μείγμασε μπαλάκια μεγέθους μπουκιάς.
- Τα ρολάρετε στο κακάο και τα τοποθετήτε σε χάρτινες θήκες ή κουτιά,και τα αφήνετε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
- Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.