Υπέροχος μεζές για οποιαδήποτε ώρα της μέρας!
Τι χρειαζόμαστε:
- 60γραμ. βούτυρο(λιωμένο)
- 1 κουταλάκι ξερή μαγιά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 100γραμ. παρμεζάνα
- 180ml νερό(χλιαρό)
- 400γραμ. αλεύρι σκληρό
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφληνουμε έως ότου γίνει χλιαρό.
- Σε 1 μπολ βάζουμε το βούτυρο,τη μαγιά,το ελαιόλαδο,τη ζάχαρη,το αλάτι,το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με 1 κουτάλι.
- Λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το νερό(μπορεί να μην τα πάρουν όλα)μέχρι να ενωθεί η ζύμη σε μπάλα.Τη δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική.
- Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτα.Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και κάθε κομμάτι ζύμης το πλάθουμε σε 10 μικρά ψωμάκια ή μπαστουνάκια.Τα τοποθετούμε απαιά σε μια λαδωμένη λαμαρίνα(ή ταψί)και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.