Αρκετά νόστιμο καραμελένιο γλυκάκι!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 6 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/4 του φλυτζανιού νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
- Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό φτιάχνουμε την καραμέλα βάζοντας όλα τα υλικά της να βράσουν όσο για να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα.Αφού γίνει η καραμέλα την βάζουμε σε μικρή μακρόστενη φόρμα ή σε πολλά μικρά και προσεκτικά γυρίζουμε τη φόρα/φορμάκια απο όλες τις μεριές ώστε η καραμέλα να πάει παντού.
- Βράζουμε το γάλα.Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα καυτό και τις βανίλιες.Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα/φορμάκια το τοποθετούμε μέσα σεένα μεγαλύτερο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει τουλάχιστον 3 δάχτυλα νερό και την ψήνουμε σε μπέν μαρί για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
- Αφού ψηθεί την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει και μετά την ξεφορμάρουμε.