Ελαφρύ μεζεδάκι και αρκετά ωραίο συνοδευτικό για το ούζο!
Τι χρειαζόμαστε:
- 500γραμ. γαρίδες(βρασμένες προαιρετικά)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- τζίντζερ
- σαφράν
- πιπέρι
- αλάτι(προαορετικά)
- 1/2 ποτηράκι ούζο
- βασιλικός
- κρέμα γάλακτος
- λίγο λάδι
- Ζεσταίνω το λάδι και ρίχνω το σκόρδο ψιλοκκομένο,το τζίντζερ και το σαφράν.
- Μόλις πάρει λίγο χρώμα το σκόρδο,ρίχνω τις γαρίδες,το πιπέρι,το αλα΄τι και τις σωτάρω.
- Μόλις τραβίξουν τα υγρά τους,σβήνω με το ούζο.Προσθέτω λίγο νερό αν τραωίξουν γρήγορα το υγρά τους και τις αφήνω να γίνουν.Δεν χρειάζεται πολύ ώρα,για να μην σκληρήνουν.
- Τις βγάζω απο τη φωτιά και απο το τηγάνι.Ρίχνω μέσα τη κρέμα γάλακτος μέσα στην σάλτσα που έχεο δημιουργηθεί,λίγο βασιλικό και λίγο πριν δέσει ρίχνω τις γαρίδες πάλι μέσα.