Ένα αρκετά χορταστικό και πεντανόστιμο γεύμα!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 χοντρές φέτες φιλέτο κοτόπουλο
- 2 κουταλάκια πράσινο πιπέρι(συσκευασμένο)
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1/4 κούπας κονιάκ
- 1/4 κούπας ζωμό κρέατος
- 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλάκια(επιπλέον)πράσινο πιπέρι και αλάτι
- 2 μεγάλες πατάτες(καθαρισμένες)
- 1/3 κούπας γάλα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 4-5 κουταλιές καπνιστό τυρί(τριμμένο,κατα προτίμηση ρεγκάτο)
- αλάτι,άσπρο πιπέρι
Για τον πουρέ:
- Βράστε τις πατάτες να μαλακώσουν καλά.Λιώστε τες με το πρές πουρέ(ή με ένα πιρούνι).Ρίξτε το γάλα,το βούτυρο και το τυρί,αλάτι και πιπέρι.Ανακατέψτε καλά,να γίνουν λείος και απαλός πουρές και σερίρετε.
- Πασπαλίστε κάθε πλευρά των φιλέτων με μισό κουταλάκι πιπέρι και χτυπήστε τα ελαφρά με το σφυράκι κρέατος,να εισχωρήσει μέσα στο κρέας.
- Λιώστε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι.Σοτάρετε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά,5-7 λεπτά απο κάθε πλευρά ώστε να ψηθούν απο έξω και να μέινουν κόκκινα απο μέσα,αλλά μέτρια ψημένα.Σβήστε τα με κονιάκ.Βγάλτε τα φιλέτα στο πιάτο.
- Ρίξτε το ζωμό κρέατος στο τηγάνι.Προσθέστε την κρέμα γάλακτος,το υπόλοιπο πράσινο πιπέρι και όσο αλάτι χρειάζεται.Βράστε την σάλτσα,να πήξει και περιχύσετε τα φιλέτα.