Nηστίσημη και όχι μόνο!Απλά γευστική!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 φαρίνα κόκκινη
- μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλιές κονιάκ
- χυμό ενός πορτοκαλιού
- 1 πιάτο(βαθύ)καρυδόψυχα
- 1 πιάτο(βαθύ)σταφίδες(μουλιασμένες,απο το προηγούμενο βράδυ)
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι κανέλλα(σε σκόνη)
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο(σε σκόνη)
- σισάμι για την επιφάνεια
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμετην ζάχαρη,το νερό,το λάδι,το αλεύρι,την κανέλλα,το γαρύφαλο και κατόπιν ρίχνουμε το κονιάκ και τον χυμό.Στο τέλος προσθέτουμε την καρυδόψυχα,τις σταφίδες και το ξύσμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Απο πάνω ρίχνουμε το σισάμι.
- Ψήνουμε για 2 ώρες στους 150 βαθμούς.