Το πιο νόστιμο σιροπιαστό γλυκάκι!!!Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 2 κούπες αμύγδαλα(χοντροκομμένα)
- 2 κούπες καρύδια(χοντροκομμένα)
- 2 κουταλάκια κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλο
- 1/2 κούπα μαργαρίνη
- 1/2 κούπα βούτυρο
- ολόκληρα γαρύφαλλα(για το στόλισμα)
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1/2 κούπα γλυκόζη ή μέλι
- λίγη βανίλια ή 2 φλούδες απο λεμόνι ή 2 κουταλιές κονιάκ(ή μπράντι)
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα καρύδια,τα αμύγδαλα,την κανέλα και το γαρίφαλλο.Λιώστε την μαργαρίνη και το βούτυρο μαζί.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25x35εκ.και στρώστε 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα.Πασπαλίστε λίγο απο το μείγμα των καρυδιών.
- Συνεχίστε στρώνοντας δύο-δύο βουτυρωμένα φύλλα και πασπαλίζοντας τα με το μείγμα των καρυδιών,ώσπου να τελειώσει.
- Τελειώστε με 4 φύλλα,όπως αρχίσατε.Κόψτε τον μπακλαβά με κοφτερόμαχαίρι σε ρομβοειδή τρίγωνα ή τετράγωνα και μπήξτε στο καθένα απο ένα γαρύφαλλο στο κέντρο.
- Περιχύστε τον μπακλαβά με το υπόλοιπο βούτυρο και ραντίστε τον με λίγο κρύο νερό.Ψήστε τον στους 175 βαθμούς για 30-40 λεπτά,μέχρι να ροδίσει καλά.
- Στο μεταξύ βάλτε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράστε τα 5 λεπτά.Εάν χρησιμοποιήσετε κονιάκ,ρίξτε το στο σιρόπι όταν το κατεβάσετε απο τη φωτιά.
- Περιχύστε τον μπακλαβά με το καυτό σιρόπι,αμέσως μόλις βγεί απο το φούρνο.Αφήστε τον να σταθεί,ώσπου να πορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.