skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Αρχική σελίδα
  • Συμβουλές
  • Επικοινωνία
  • Οι φίλοι μας

e-Νοστιμιές

Οι συνταγές που θα σας ξετρελάνουν!!!

Μπακλαβάς

3:08 μ.μ. | Publish by Funtastikos

http://fe-mail.gr/media/Image/gourmet/2009/11/baklavas/baklava_500_2.jpgΤο πιο νόστιμο σιροπιαστό γλυκάκι!!!Τι χρειαζόμαστε:
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 2 κούπες αμύγδαλα(χοντροκομμένα)
  • 2 κούπες καρύδια(χοντροκομμένα)
  • 2 κουταλάκια κανέλλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλο
  • 1/2 κούπα μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • ολόκληρα γαρύφαλλα(για το στόλισμα)
Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη 
  • 2 κούπες νερό
  • 1/2 κούπα γλυκόζη ή μέλι
  • λίγη βανίλια ή 2 φλούδες απο λεμόνι ή 2 κουταλιές κονιάκ(ή μπράντι)
Πως το κάνουμε: 
  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα καρύδια,τα αμύγδαλα,την κανέλα και το γαρίφαλλο.Λιώστε την μαργαρίνη και το βούτυρο μαζί.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25x35εκ.και στρώστε 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα.Πασπαλίστε λίγο απο το μείγμα των καρυδιών.
  3. Συνεχίστε στρώνοντας δύο-δύο βουτυρωμένα φύλλα και πασπαλίζοντας τα με το μείγμα των καρυδιών,ώσπου να τελειώσει.
  4. Τελειώστε με 4 φύλλα,όπως αρχίσατε.Κόψτε τον μπακλαβά με κοφτερόμαχαίρι σε ρομβοειδή τρίγωνα ή τετράγωνα  και μπήξτε στο καθένα απο ένα γαρύφαλλο στο κέντρο.
  5. Περιχύστε τον μπακλαβά με το υπόλοιπο βούτυρο και ραντίστε τον με λίγο κρύο νερό.Ψήστε τον στους 175 βαθμούς για 30-40 λεπτά,μέχρι να ροδίσει καλά.
  6. Στο μεταξύ βάλτε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράστε τα 5 λεπτά.Εάν χρησιμοποιήσετε κονιάκ,ρίξτε το στο σιρόπι όταν το κατεβάσετε απο τη φωτιά.
  7. Περιχύστε τον μπακλαβά με το καυτό σιρόπι,αμέσως μόλις βγεί απο το φούρνο.Αφήστε τον να σταθεί,ώσπου να πορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.

Ετικέτες Γλυκά-Σιροπιαστά 0 σχόλια
0 Responses

« Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση »
Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom)

Welcome

Καλώς ήρθατε στο e-Νοστιμιές!
Εδώ μπορείτε να βρείτε διάφορες συνταγές μαγειρικής για να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας στη μαγειρική, να εντυπωσιάσετε τους φίλους, τους συγγενείς ή το ταίρι σας και να περιηγηθείτε στον κόσμο των γεύσεων!

Online Μάγειρες!

Οι φίλοι μας

  • Γκρίζος γάτος
    Οι δύο "Ελλάδες" εμφανίστηκαν στους δέκτες μας, λόγω της παρέλασης της Εθνικής μας επετείου.
    Πριν από 4 μήνες
  • ΝΕWSCITY1
    Σε ποιά ομάδα ανήκει η ψυχή σας;
    Πριν από 4 χρόνια
  • lamogio24
    "Διδώ": Με άγριες διαθέσεις φέρνει βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
    Πριν από 5 χρόνια
  • Ελευθερη σκεψη
    THE END .....ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ !!! ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ( ΕΛΛΑΔΑ ) ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ !!!
    Πριν από 7 χρόνια
  • pikri-sokolata
    Indonesian English Cara membuat Taman Anda tumbuh dengan usaha Minimal
    Πριν από 9 χρόνια
  • ανοιχτή ματια στον κοσμο
    Η ιστορία του Πάτρικ σε 27 εικόνες - Αξίζει να τις δείτε!
    Πριν από 11 χρόνια
  • MeaColpa
    Ο σοκολατένιος κουραμπιές της Markar Pap
    Πριν από 11 χρόνια
  • Kritiki GR
    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΗΝ KRITIKI GR
    Πριν από 12 χρόνια
  • Kontra
    ΘΕΙΚΟ Video:18χρονη κάνει στριπτιζ και την βλέπει όλη η γειτονιά!
    Πριν από 13 χρόνια
  • Kontra Cinema
  • ekdosi.com - έκδοση ...
  • Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Εμφάνιση 5 Εμφάνιση όλων

Κατηγορίες

Κατηγορίες

  • Γλυκά - Δροσερά (4)
  • Γλυκά - Κέικ (3)
  • Γλυκά - Κουλουράκια (2)
  • Γλυκά - Πίτες (4)
  • Γλυκά - Σουφλέ (1)
  • Γλυκά - Τάρτες (1)
  • Γλυκά-Σιροπιαστά (2)
  • Γλυκά-Σοκολάτα (8)
  • Κρέμες (1)
  • Κυρίως - Ζυμαρικά (11)
  • Κυρίως - Θαλασσινά (8)
  • Κυρίως - Κοτόπουλο (10)
  • Κυρίως - Κρεατικά (12)
  • Κυρίως - Λαχανικά (5)
  • Κυρίως - Όσπρια (1)
  • Λικέρ-Ροφήματα (1)
  • Ορεκτικά - Αυγά (1)
  • Ορεκτικά - Λαχανικά (10)
  • Ορεκτικά - Πίτες (3)
  • Ορεκτικά - Σάλτσες (1)
  • Ορεκτικά - Τυρί (5)
  • Ορεκτικά-Ψωμί (1)
  • Σαλάτες - Διάφορες (4)
  • Σαλάτες - Θαλασσινά (3)
  • Oρεκτικά-Θαλασσινά (2)

Προβολές Σελίδας

Οι συνταγές μας

  • Ιανουαρίου (6)
  • Δεκεμβρίου (11)
  • Νοεμβρίου (24)
  • Οκτωβρίου (28)
  • Σεπτεμβρίου (18)
Copyright (c) 2010 e-Νοστιμιές. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.