Μμμ...!υπέροχο!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 20 φύλλα κρούστας(περίπου 1 κιλό)
- 2,5-3 λίτρα γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη(ανάλογα το πόσο γλυκό το θέλουμε)
- 1 πακέτο βούτυρο
- 2 ή 3 βανίλιες
- 300γραμ.ρυζάλευρο
- 3 κουταλιές κορν φλάουερ
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- χυμό ενός λεμονιού
- κανέλλα(3 ξυλαράκια)
- γαρύφαλλα
- Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα 10 φύλλα,αλειφοντάς τα ένα-ένα με λιωμένο βούτυρο.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το 1/3 απο το γάλα μαζί με τη ζάχαρη,τις βανίλιες και το κορν φλάουερ.
- Ανακατεύουμε το μίγμα καθώς βράζει.Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα βρασμένο με το ρυζάλευρο λίγο-λίγο ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
- Όταν είναι έτοιμη η κρέμα τη ρίχνουμε στα βουτυρωμένα φύλλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο καιι το ραντίζουμε με λίγο νερό.Ψήνουμε στην αρχή για ένα τέταρτο στους 190 βαθμούς κ μετά στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά του σιροπιού και βράστε τα για 7 λεπτά.
- Σιροπίαστε το γαλακτομπούρεκο μόλις βγεί απο το φούρνο.