Νόστιμη ακόμα και για τις κρύες νύχτες του χειμώνα!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- ζύμη για τάρτα αλμυρή
- 1 1/2 κιλό πράσα(κομμένα σε ροδέλες)
- 3 αυγά
- 200γραμ.παρμεζάνα(τριμμένη)
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα(ψιλοκομμένα)
- 2 φλιτζάνια μπεσαμέλ(χωρίς αυγά)
- 100γραμ.μοτσαρέλα(τριμμένη)
- 200γραμ.ζαμπόν(ψιλοκομμένο)
- 1/2 ποτηράκι κρασιού λάδι
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι,πιπέρι
- Ανάβω το φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμαίνεται.Ετοιμάζω τη ζύμη της τάρτας,τη στρώνω σε λαδομένη ταρτιέρα και την τρυπάω με ένα πηρούνι σε διάφορα σημεία.
- Ψήνω την τάρτα για 15 λεπτά και την αφήνω να κρυώσει λίγο.Σε μια κατσαρόλα βάζω τα πράσα,ανάβω το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήνω τα πράσα μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια,προσθέτω το λάδι,το κρεμμυδάκι και τον άνηθο,τα τσιγαρίζω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου και βγάζω την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
- Ετοιμάζω την μπεσαμέλ και την αφήνω να κρυώσει.Παίρνω την κατσαρόλα με τα πράσα,τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο τα οποία έχουν κρυώσει και τα ανακατεύω με τα αυγά,το ζαμπόν,την παρμεζάνα και την μπεσαμέλ,προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνω το μείγμα στη ψημμένη τάρτα,απο πάνω στρώνω την μοτσαρέλα και τέλος ρίχνω τη φρυγανιά.Ψ΄γνω την τάρτα για 20-30 λεπτά.