Μια πολύ γευστική και gourme σουπίτσα!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 μεγάλα κρεμμύδια(κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 50γραμ.βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1,75lt νερό
- 3 κύβοι βοδινού
- φέτες μπαγκέτας(κομμένες σε μέτριο πάχος)
- 100γραμ.τυριά(δίαφορα και χοντροκομμένα)
- λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν ελαφρό χρώμα,ανακατεύοντας διαρκώς(χαμηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά),προσθέτουμε τη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι.Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε την ανάμιξη μέχρι το μείγμα των κρεμμυδιών να ροδίσει,χωρίς όμως να καίει.
- Σε ξεχωριστό σκεύος βάζουμε λίγο νερό και διαλύουμε μέσα σ'αυτό τους κύβους.Τον ζωμό αυτό τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα κρεμμύδια.Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση δυνατή και μετά χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Σε ατομικά βαθειά πυρεξάκια(γιουβετσάκια)βάζουμε λίγο απο το τριμμένο τυρί στον πάτο και προσθέτουμε τη σούπα ώς τη μέση.Καλύπτουμε την επιφάνεια του πυρέξ με τις φέτες ψωμιού.Προσθέτουμε ακόα λίγη σούπα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί,ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια.Τα περνάμε απο το grill,μέχρι να ροδίσουν.