Συνταγή για το διάσημο σοκολατενιο κέικ της καφετεριας Κουκουβαγιας στα Χανια.
Τι χρειαζόμαστε:
Τι χρειαζόμαστε:
Για το σιρόπι:
Πως το κάνουμε:- 8 κουταλιες σουπας κακάο
- 2μιση φλιτζάνια ζαχαρη
- 1 βουτυρο λουρπακ
- 4 φλιτζανια γάλα
- 1 baking powder
- 4 αυγά
- 2μιση φλιτζάνια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 βανίλιες
- Ανακατεύουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι και τα βραζουμε σε χαμηλη φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι. Κρατάμε ένα ποτήρι σιρόπι ξεχωριστά.
- Έπειτα, ανακατευουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και όταν έχει ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το σιρόπι που ειχαμε κρατήσει στο ποτήρι.
- Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Μόλις βγει από το φούρνο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που εχει μεινει στο κατσαρολάκι.
- Περιμένουμε λίγη ώρα να το "πιει" και μετά αισίως το καταναλώνουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καμια φορα, για έξτρα απολαυση, δεν το ριχνω όλο το σιρόπι μόλις βγει το κεικ, αλλα κραταω ενα φλιτζανακι και βαζω έξτρα σε καθε κομματι απο πανω.
Σημειωση: δεν βγαινει τοσο ψηλο οσο της "Κουκουβάγιας", αλλα η γευση ειναι σχεδον ιδια!