Μμμμ,υπέροχοοο!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 250γραμ.κρέμα γάλακτος
- 220γραμ.σοκολάτα κουβερτούρα παυλίδης(κομμένη σε κομματάκια)
- 1 ρακοπότηρο κονιάκ
- 100γραμ.ζάχαρη
- 3 αυγά
- Σε ένα μπολ λιώνετε την κουβερτούρα με το κονιάκ(χλιαρό)σε μπεν μαρι,ανακετέψτε κατά διαστήματα.Κατεβάστε απο τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να χλιαρύνει.
- Χωρίζετε τα αυγά.Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη βάζετε στο ψυγείο να περιμένει.
- Στο μίξερ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.Ρίχνετε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακετεύετε να γίνουν ένα.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και την αδειάζετε μέσα στο μείγμα σοκολάτας,ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.
- Ρίχνετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας συνεχώς και μοιράζεται το μείγμα σε μπολάκια.Το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.