Το πιο δροσιστικό και γευστικό γλύκισμα!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 αυγά
- 2 κρόκους
- 250γραμ.σοκολάτα κουβερτούρα(τριμμένη ή κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια)
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος light
- 1 1/2 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος πλήρης
- λίγο κονιάκ
- Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε τα αυγά,τα κροκάδια και τη ζάχαρη.Χτυπάτε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τη κρέμα γάλακτος light και τη ζεστένετε μέχρι να αχνίσει.
- Τότε ρίξτε μέσα και τη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθεί καλά μέσα στην κρέμα.Την κατεβάζετε απο τη φωτιά και την αφήνετε να χλιαρύνει.
- Την αδειάζετε μέσα στο μείγμα των αυγών,ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα σε μπεν μαρι.Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ενωποιηθούν τα υλικά και να δέσει το μείγμα.
- Κατεβάζετε απο τη φωτιά και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο.Στο μεταξύ χτυπάτε σε ένα μπολ την πλήρης κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντίγυ και ρίχνετε μέσα το κονιάκ σιγά-σιγά.Βγάζετε το μπολ απο το ψυγείο και αδειάζετε μέσα στη σαντιγύ.Ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενωποιηθεί και αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο αλουμινένιο μπολ.Το βάζετε στην κατάψυξη για 5 ώρες.