Για λάτρες οστρακοειδών και όχι μόνο!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μύδια(με όστρακο)
- 500γραμ.μύδια(καθαρισμένα)
- 1/2 κούπα λάδι
- 1/2 κούπα μαιντανό(ψιλοκομμένο)
- 1 κόυπα κρεμμύδια(ψιλοκομμένα)
- περίπου μισό κιλό ρύζι(ή και πιο λίγο)
- Με το συρματάκι της κουζίνας τρίβετε τα όστρακα των μυδιών και βγάζετε το μουστάκι τους.Τα πλένετε πολύ καλά,τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μισή κούπα νερό,σε δυνατή φωτιά,μέχρι να ανοίξουν και τα αφήνετε στην άκρη.Πλένετε τα καθαρισμένα μύδια και περιμένετε να στραγγίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και τα κρεμμύδια να σοταριστούν,Προσθέτετε το ρύζι,και το γυρνάτε μερικές φορές.Στο μεταξύ σταγγίζετε τα μύδια με το όστρακο,μετράτε το ζουμί τους και προσθέτετε ζεστό νερό,τόσο ώστε να συμπληρωθούν 4 κούπες.Ρίχνετε το νερό στο ρύζι.Προσθέτετε το μαιντανό,το αλάτικαι το πιπέρι.
- Βράζετε το ρύζι για 20 λεπτά και έπειτα ρίχνετε μέσα όλα τα μύδια.Τα βράζετε για ακόμα 5 λεπτά και σερβίρετε.