Χορταστική και ελληνικότατη!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 500γραμ.κοφτό μακαρονάκι(ή άλλο της επιλογής σας)
- 1 κιλό ντομάτες τσέρι(κομμένες στα 4)
- 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο θθυμάρι,ρίγανη και βασιλικό(ανακατεμένα)
- 4 σκελίδες σκόρδο(ψιλοκομμένες)
- 1/2 φλιτζάνιελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας πάστα ελιάς
- ξύσμα 1/2 λεμονιού
- 1 κουταλάκι γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι,πιπέρι
- φέτα(χοντροκομμένη,για γαρνιτούρα)
- Ανακατεύετε τις ντομάτες με τα μυρωδικά και τα αφήνετε στην άκρη.
- Βράζετε τα ζυμαρικά,τα στραγγίζετε και τα προσθέτετε ζεστα στις ντομάτες.
- Σε έμα τηγάνι ζεσταίνετε ελαφρώς το ελαιόλαδο και μαλακώνεται το σκόρδο.Προσθέτετε την πάστα ελιάς,το ξύσμα,το μπαλσάμικο και ανακετεύετε για 1 λεπτό.
- Ρίχνετε το μείγμα στα ζυμαρικά και σερβίρετε με τριμμένη φέτα.