Χορταστικό και άκρως χειμονιάτικο!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό αρνάκι(χωρλις κόκαλα)
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλιά σούπας τζίντζερ(φρέσκο,τριμμένο)
- 1 κουταλιά σούπας κύμινο
- 1 κουταλιά σούπας κόλιαντρο(τριμμένο)
- 1 κουταλιά του γλυκού σπόσους γλυκάνισου
- μοσχοκάρυδο(τριμμένο)
- 2 καρότα
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 600γραμ.σπανάκι(φρέσκο)
- αλάτι,πιπέρι
- φρέσκο δυόσμο
- αλεύρι
- πικάντικη πιπεριά(για το σερβίρισμα)
- Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια,αλατίζεται και το περνάτε απο το αλεύρι.Τινάζετε να φύγει το αλεύρι με τα χέρια σας και το τηγανίζετε ελαφρά στο ελαιόλαδο.
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια,τρίβετε το σκόρδο και κόβετε τα καρότα σε φέτες.Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το αρνάκι τα μπαχαρικά,αφήνετε για λίγο να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα καρότα.
- Έπειτα απο 2-3 λεπτά ρίχνετε 1/2 λίτρο ζεστό νερό,σκεπάζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά προς χαμηλή για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό και προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν δείτα και στεγνώνει.Όση ώρα μαγειρεύετε το αρνάκι,μουσκεύετε το πλιγούρι σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
- Το ρίχνετε στην κατσαρόλα όταν μαλακώσει το κρέας και προσθέτετε το σπανάκι και βράζετε άλλα 15 λεπτά.Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίζετε με φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου και πικάντικη πιπεριά.