Νόστιμο και αφρώδες!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 400γραμ.κουβερτούρα γάλακτος(λιωμένη σε μπεν-μαρι ή στο φούρνο)
- 500γραμ.κρέμα γάλακτος(πλήρες ή 35-36% λιπαρά)
- Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος(250γραμ.)και λίγο πριν βράσει,την αδειάζουμε πάνω απο την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με μαρίζ,μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα(γκανάς).
- Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος(250γραμ.)στον κάδο του μίξερ,με το σύρμα ή με μίξερ χειρός,μέχρι να γίνει παχύρεστη σαν γιαούρτι.
- Μόλις η γκανάς κρυώσει ελαφρώς,ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα,ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.Αδειάζουμε τη μούς σε ποτήρια ή μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν σερβίρουμε.