Μακαρόνια και κοκκινιστό στον πιο τέλειο συνδιασμό!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μοσχάρι(ποντίκι)
- 4 καρότα
- 1/2 κιλό ντομάτες ή κονκασέ
- 2 πιπεριές
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κρεμμύδια
- 1/2 πακέτο μακαρόνια Νο6
- 1 ξύλο κανέλας
- μπαχάρια
- αλάτι,πιπέρι
- ελαιόλαδο
- μυζήθρα ή κεφαλοτύρι(τριμμένα)
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό βάζουμε να βράσει το κρέας κομμένο σε μερίδες.Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου.
- Κατόπιν σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέσα το βρασμένο κρέας.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,το σκόρδο,την πιπεριά και τα καρότα φιλοκομμένα καθώς επίσης και τις ντομάτες περασμένες απο τον τρίφτη.
- Τέλος προσθέτουμε το ξύλο κανέλας,αλάτι,πιπέρι και μπαχάρι,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει για μια ώρα περίπου έτσι ώστε να μαλακώσει το κρέας μας.
- Όταν μαγειρευτεί το κοκκινιστό μας βγάζουμε απο την κατσαρόλα προσθέτουμε,στο ζουμί που έχει μείνει μια κούπα νερό και το βράζουμε.Όταν βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια,σερβίρουμε στο πίατο μακαρόνια και κομμάτια κρέατος και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή την μυζήθρα.