Άκρως γευστική!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 100γραμ.άχνη ζάχαρη
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος(35% λιπαρά)
- 300γραμ.βύσσινα
- 100γραμ.τσέρι μπράντι
- 300γραμ.σοκολάτα κουβερτούρα(τριμμένη)
- 2 φέτες παντεσπάνι σοκολάτας
- 250γραμ.αυγά(ολόκληρα)
- 130ml νερό
- 10γραμ.μπέικιν πάουντερ
- 280γραμ.αλεύρι(μαλακό)
- 20γραμ.κακάο
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ με σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί.Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη σαντιγί και προσθέτετε τα βύσσινα και το τσέρι,ανακατεύοντας καλά.
- Ετοιμάζετε το παντεσπάνι.Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μίξερ και τα χτυπάτε με το σύρμα καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.Σε μια φόρμα στρογγυλή ή σε ένα ταψί βαθύ(γύρω στα 3cm)σερβίορετε το μείγμα μέχρι τα 3/4 της φόρμας.Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά.Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το κόψετε σε φέτες.
- Σε μια φόρμα,βάζετε στη βάση μια φέτα παντεσπάνι,ρίχνετε μέχρι τη μέση τη σαντιγί και τα βύσσινα.Βάζετε άλλη μια φέτα παντεσπάνι και συμπληρώνετε μέχρι επάνω την υπόλοιπη σαντιγί. με τα βύσσινα.
- Στην κορυφή της τούρτας γαρνίρετε με σαντιγί με κορνέ,ρίχνετε τι τρίμμα της σοκολάτας και βύσσινα.Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για μισή ώρα και μπορείτε αν θέλετε να την ξεφορμάρετε και να την καλύψετε περιμετρικά με το υπόλοιπο τρίμμα σοκολάτας.