Δροσιστικό και αρκετά ελαφρύ!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 270γραμ.μαργαρίνη
- 470γραμ.σοκολάτα κουβερτούρα
- 300γραμ.ασπράδι αυγού
- 160γραμ.κρόκο αυγού
- 50ml κονιάκ
- 70γραμ.κορν φλέικς
- 50γραμ.πραλίνα φουντουκιού
- 13γραμ.σοκολάτα κουβερτούρα
- Βάλτε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει και σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε τη μαργαρίνη.Έπειτα βάλτε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέστε μετά μέσα λίγους-λίγους τους κρόκους.Τέλος,βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη λιωμένη μαργαρίνη,τη σοκολάτα,το κονιάκ και ανακατεύοντας πολύ απαλά με κυκλικές κινήσεις ρίξτε μέσα τη μαρέγκα με τους κρόκους,μέχρι να γίνει μια απαλή σοκολατένια μους.
- Ετοιμάζετε τα φλέικς σοκολάτας.Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.Αφού λιώσει αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.Για να σερβίρετε την τούρτα,καλύπτετε τη βάση μιας φόρμας με φλέικς σοκολάτας,βάζετε τη μούς σοκολάτας μέχρι τη μέση,ξαναβάζετε αν θέλετεφλέικς στη μέση της φόρμας με προσοχή χωρίς να ακουμπάνε τα τοιχώματα της φόρμας αυτή τη φορά διότι θα σας χαλάσει η τούρτα στο ξεφορμάρισμα.Τέλος,γεμίστε μέχρι πάνω με μους σοκολάτας,αφήστε τη στο ψυγείο 2-3 ώρες,ξεφορμάρετε,γαρνίρετε με φλέικς δημητριακών και μύρτιλο.Καλή σας όρεξη!