Νοστιμότατο και αρκετά εύκολο!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι(ελιά)
- 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 100ml ελαιόλαδο
- 10 καρότα(κομμένα σε μέτρια κομμάτια)
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουερ
- αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε σε πιρέξ με καπάκι.Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
- Προσθέτουμε τα καρότα,το ελαιόλαδο και το ζωμό λαχανικών.Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλα το βράδυ στους 100 βαθμούς(περίπου 6-7 ώρες).
- Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια.Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζουμί απο το κρέας.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο να κρυώσει και με τον αναδευτήρα διαλύουμε το κορν φλάουερ.
- Προσθέτουμε το μίγμα στο σκεύος και ανακατεύουμε καλά.Σερβίρουμε το κρέας με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.