Ελαφριά και νόστιμη!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 175γραμ.τρυφερά φύλλα σπανάκι(ή μαρούλι)
- 175γραμ.μπέικον(κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 225γραμ.μανιτάρια(κομμένα σε φέτες)
- 4 κουταλιές σούπαε ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας φύδι(απο άσπρο κρασί)
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα(σε σκόνη ή κανονική)
- 1 κουταλία σούπας μαιντανός(φρέσκος,ψιλοκομμένος)
- Φτιάχνετε πρώτα το ντρέσινγκ,ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί,μέσα σε ένα σέικερ.Αλατοπιπερόνετε και τα χτυπάτε καλά,μέχρι να ανακετευτούν ομοιόμορφα.
- Βάζετε το σπανάκι σε ένα μπολ,το περιχύνετε με το ντρέσινγκ και ανακατεύετε καλά.Μετά,το μοιράζετε σε 4 πιάτα.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με το λάδι για 3-4 λεπτά,προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα πάνω σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά απιπλέον ή μέχρι το μπέικον να ροδίσει και να ξεροψηθεί.
- Ρίχνετε όσο αλατοπίπερο θέλετε.Μοιράζετε το μπέικον και τα μανιτάρια πάνω απο το σπανάκι και σερβίρετε αμέσως,συνοδεύοντας τη σαλάτα με χωριάτικο ψωμί.