Ασιάτικη συνταγή με πολύ νοστιμιά!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 400γραμ.ταλιολίνι(ή κινέζικα ρυζομακάρονα)
- 1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο
- 1 κρεμμύδι(κομμένο σε ροδέλες)
- 4 σκελίδες σκόρδο(κομμενες σε φέτες)
- 1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά(σε σκόνη)
- 2 κουταλιές σούπας κάρυ(ή πάστα κόκκινου κάρυ)
- 400ml γάλα ινδικής καρύδας
- 200ml ζωμό κότας
- 350γραμ.κοτόπουλο(μαγειρεμένο,βραστό ή ψητό,σε κομματάκια)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας σόγια(ή σάλτσα ψαριού)
- χυμό από μισό λάιμ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια(κομμένα διαγωνίως στα 4)
- 1 πιπερίτσα τσίλι(κομμένη στη μέση)
- 2 κουταλιές σούπας κόλιαντρο(ψιλοκομμένο)
- 1 λάιμ(κομμένο στα 8)
- Βάζετε το σπορέλαιο σε ένα γουόκ ή τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να χρυσαφίσουν.Προσθέτετε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για 2 λεπτά.
- Μετά ρίχνετε τον κουρκουμά και το κάρυ και ανακατεύετε για 1 λεπτό μέχρι να ελευθερωθεί το άρωμα των μπαχαρικών.
- Προσθέτετε το γάλα καρύδας και τον ζωμό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.Βάζετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτετε τον χυμό λάιμ,τη ζάχαρη και τη σόγια.Βράζετε τα ταλιολίνι ή τα ρυζομακάρονα,σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις και τα μοιράζετε σε 4 μπόλ.Ρίχνετε απο πάνω το κοτόπουλο και τις γαρνιτούρες.Το σερβίρετε με τις φετούλες λάιμ.